Hur man vinner pengar på poker

bli pokerproffs

Poker är ett av de mest populära spel online såväl som landbaserat när det kommer till att satsa pengar. Som många andra spel gäller det att ha tur med kort eller andra redskap som ingår i spelet, men det mest avgörande är taktiken. Dessa tips är inget som vem som helst kan använda och dra in en massa pengar, utan dessa kräver lite för att det ska gå igenom.

Börja med dig själv

Innan du börjar fokusera på ytliga faktorer så måste du börja med dig själv. Med det menas att du ska vara realistisk och inte ha allt för höga förhoppningar eller förväntningar. Mer konkret innebär det att du som spelare inte kan välja ett av de bord med högst insatsnivå om du vet att du inte riktigt behärskar spelet och inte har speciellt mycket sparade pengar som du kan spela med utan att vardagen drabbas. Dessutom kräver poker ett enormt fokus och koncentration. Mer konkret innebär det att du måste kartlägga motståndarna, det vill säga vilka typer det är som du sitter med vid bordet, vilka som är mer skickliga och vilka som gör misstag oftare. Du som spelare kan vinna mer ur varje situation om du lär dig andras spelmönster.

Miljön runt om kring dig

Det optimala spelförhållanden är såklart individuellt, men generellt så är det inte en bra kombination att sitta med telefonen i närheten, TV:n påslagen och familjen runt om. Det är distraherande och inte optimalt för att lyckas i poker. Dessutom är det en rekommendation att alltid spela på en dator och inte telefonen, då det bland annat minskar risken för feltryck.

Investera i ny utrustning

Som i allt annat är det ge och ta som gäller, framförallt i poker. Vill du verkligen satsa och bli duktig i spelet rekommenderas det att du är beredd att införskaffa i ny utrustning. Med ny utrustning menas exempelvis en modernare dator, en dator med hög upplösning eller två ihopkopplade skärmar. Detta är för att kunna spela på flera bord samtidigt, det vill säga att ha flera spel igång samtidigt. Om du är seriös med ditt spelande kommer du få igen det du investerat i ny utrustning.

Spela inte samtidigt som proffsen

Det hör inte till vanligheterna att man livnär sig på spelvinster, eller att man har det som jobb. I vanliga fall är det bara en hobby eller sidosyssla, men de finns faktiskt dem som spelar professionellt. Trots att du inte spelar på de högsta nivåerna så kan du stöta på ”proffsen” på lägre nivåer. Många av de professionella spelarna är oftast aktiva på morgonen och förmiddagen, för att ha klart sitt arbete för dagen så de har resten av dagen ledigt. Med tanke på deras skicklighet så ökar din vinst att vinna om du inte möter dem. Det är såklart omöjligt att undvika men genom att anpassa sina speltider så dem inte är på morgon och förmiddag ökar chanserna för vinst. Optimalt är sena eftermiddagar och kvällar, ännu bättre är nätter om du satsar. På grund av just det här har spelsidorna och baserna separerat sina spelare från Europa och Nordamerika så det inte ska krocka.

Undvik extra rake

Rake är den avgift alla spelare måste betala vid en spelomgång, för det är det som personalens löner baseras på. Dock kan det vara bra att veta att du inte behöver betala mer än max 10% i turneringsavgift. Vissa sidor kan ta upp till 20-25%. Om det bara är två spelare i en turnering behöver du endast betala 5% i avgift. Detta kan spara in mer pengar om du vinner ofta.
Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked