Budgetera – Ett Smart Sätt Att Investera

Vi lever i en värld där vi blir uppmanade att spendera pengar vid första bästa tillfälle, men samtidigt så ska vi kunna spara tillräckligt för att förbereda oss inför framtiden. Detta är inte bara motsägelsefullt utan även väldigt svårt att balansera utan någon form av plan eller struktur. Vi har nog alla märkt att när man väl har tillgång till pengar så vill man också spendera dessa på vad vi tror är nödvändigheter för oss, men som egentligen är något helt annat. Den teknologiska utvecklingen har skyndat på att öka konsumtionen då man endast är några knapptryck bort från att få det man vill hemskickat. Förr i tiden så var man tvungen att ta sig ner på stan, eller till shoppingcentret, för att hitta det man ville ha, testa det och sen ta valet om det var värt att införskaffa eller inte.

 

Konsumtionen av kläder, elektronik, smink och även mat har ökat sedan denna teknologiska utvecklingen blev en del av vår vardag och vi kan se att denna trenden inte har tänkt att vända. Därför kommer vi, i denna artikeln, ge dig tips på hur man kan tänka och hur man kan lägga band på sig själv gällande vad det är man konsumerar och förhoppningsvis spara dig en slant eller två.

Strukturera upp dina pengar

Vi har alla nog fått förslagit för oss att en budget är något alla borde ha och om man inte har det så gör man bäst i att införskaffa sig en sådan. Men att budgetera är inte bara att sätta in pengar på olika konton som ska gå till olika saker, utan det handlar om att alltid kunna sätta in de nödvändiga pengar på konton man absolut inte får röra, medan man räknar ut hur mycket pengar man kan låta sig spendera på annat.

 

Till exempel så har man troligtvis en hyra, elräkning, mobilräkning, interneträkning och diverse andra räkningar som är fasta per månad. Till det kommer också mat som oftast landar på någon tusenlapp. Resterande pengar får man hålla flytande och strukturera upp så att det räcker till det man känner är nödvändigast denna månaden, så att man inte sitter i slutet av månaden och undrar vart pengarna tog vägen.

Hålla sig till strukturen

Det är många som är antingen-eller när det kommer till att spendera pengar. Antingen spenderar man allting eller så sparar man allting. Om man istället strukturerar upp sina pengar så kan man inse att man har mer medel att röra sig med än vad man egentligen förstod.

 

Ta till exempel att man har som hobby att spela på nätcasino. Man ska inte lägga alla pengar man tjänat in i denna korgen utan istället kan man strukturera upp så att du har en tusenlapp att spendera per månad. Men det svåra är att oavsett om du vinner eller förlorar, så ska du hålla dig till din budget. Säg att du vinner 10 000 kronor och du känner suget för att fortsätta spela, så rekommenderar vi dig att inte göra det då du redan ”spenderat” din budget. Se dessa pengar som tio månaders värt av spelande istället för att se det som något extra du kan spendera pengar på.

 

Genom att vara strikt med sin egen budget så kommer man märka att man helt plötsligt har mer pengar att röra sig med. Dessa pengarna kan man då använda till en större investering eller en resa med dina nära och kära, utan någon som helst ansträngning mer än att du lärt dig pengarnas värde.
Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked