Tjäna pengar på din blogg

Många drömmer om att tjäna pengar genom att blogga. Att blogga har blivit väldigt populärt och något som vem som helst kan göra, oavsett vem du är. De personer som döljer bakom bloggarna har alla olika anledningar till att de startade sin blogg. Vissa skriver endast för att det är roligt och andra skriver för att det är deras jobb. Låter det som en dröm att livnära sig genom att posta inlägg online? Detta är något som är fullt möjligt i vårt moderna samhälle och en dröm som har slagit in för många. Fortsätt läs denna artikel för att få tips om vad du ska tänka på!

Tänk dig att kunna sitta hemma och göra det du trivs med och samtidigt tjäna pengar på det. Hur bär man sig åt för att bli en framgångsrik bloggare? Det allra första du måste göra är såklart att starta en blogg. Det kan du göra på flera olika sajter och det finns de som erbjuder möjligheten att blogga utan kostnad. Det är alltså inte nödvändigt att du köper en egen domän. Det kan dock löna sig att med tiden skaffa dig ett eget domännamn eftersom det ses som mer seriöst. Bloggmarknaden är både hård och professionell om du vill hamna i topp, så gör vad du kan.

Bloggportaler som betalar

Det finns bloggportaler som faktiskt erbjuder en viss summa för varje sidvisning du får på din blogg. Ofta rör det sig inte om mer än några ören men om du har en stor läsarkrets kan du få ihop till en fin summa. Det finns även portaler som erbjuder dig en viss summa om dina besökare klickar in sig på olika annonser. Detta är kanske något som du kan sätta dig in i när du har arbetat upp dig en bit. Blogganden kan mycket väl vara ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar men det kräver en hel del jobb från dig som sköter den.

Annonsnätverk

Det finns flera olika annonsnätverk som erbjuder reklam som ger betalning om någon klickar på reklambanners och länkar i din blogg. Det fungerar på så sätt att du sätter in en länk till en sida och om någon klickar på den tjänar du en viss summa. Här finns det pengar att hämta om du har en stor blogg med besökare som är intresserade av ämnet. Försök därför ha annonser som passar det du bloggar om. Om du exempelvis bloggar om barn ska du försöka ha reklam om just det eftersom det är något som med stor säkerhet lockar dina läsare.

Sälj en annonsplats

Du kan också sälja en annonsplats till de som vill göra reklam på din sida. Då har du själv möjlighet att bestämma vad du ska ta betalt för reklamen och du får, så att säga, lite mer av kakan. Nackdelen är att detta kräver en blogg som har många besökare. För att du kunna tjäna pengar genom dina besökare måste du har en relativt stor och återkommande grupp av läsare, då det är dessa som genererar trafik och tar del av den reklam som finns på din blogg. Vad som är positivt med ett samarbete som detta är att du har stora valmöjligheter när det gäller annonsörer.

Sponsrade inlägg

Ytterligare ett sätt att tjäna pengar på genom din blogg är med hjälp av olika sponsrade inlägg. Detta innebär att du skriver om företag i din blogg och när någon söker efter företaget på internet dyker din blogg upp och leder till fler besökare. Du får en viss summa för varje sponsrat inlägg. Det kan röra sig om några hundra kronor upp till flera tusenlappar beroende på hur stor din blogg är. Ju mer tid du lägger på din blogg, desto större kan den bli och ju större den är, desto mer pengar kan du tjäna på den. Lycka till!




Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked