Hur har internet och tjäna pengar online förändrats

Internet har förändrat yrkeslivet och skapat nya yrkestitlar. Den så kallade milleniegenerationen har fått internet och de digitala innovationerna med sig från modersmjölken. Den digitala sfären är en självklar del av deras liv och detta är också den generation som ställer andra krav på sina yrkesliv och sina karriärer än tidigare generationer. De nya sätten att arbeta på skapar en flexibilitet som aldrig tidigare skådats och nya yrkesgrupper har växt fram till följd av denna flexibilitet. Distansarbete och frilansande är vanligare än någonsin och många titulerar sig som digitala nomader. Man söker friheten i en inkomstkälla online och gärna flera än en. Med friheten följer möjligheterna att resa runt världen och jobba var man vill. Onlinearbete är här för att stanna.

De arbetsgivare som inte anpassar sig efter den nya tidens måttstock kommer snart att befinna sig på efterkälken. Vi lever nu i ett paradigmskifte när det gäller yrkeslivet. För många är förändringen tuff. De som är vana att ha en arbetsplats att gå till kan uppleva förändringarna som negativa. Man måste vara beredd att ta för sig av de digitala arbetsmetoderna och förändra sina mönster i en tid då man lägger ner kontor och arbetsplatser för att uteslutande satsa på robotisering och personal som distansarbetare. Antalet hemlösa är större än någonsin världen runt, kanske till följd av marknadsekonomier men säkerligen också en följd av paradigmskiftet på arbetsmarknaden. Förmågan att greppa de digitala möjligheterna är vad som kommer att skapa framtidens inkomster och framtiden är nu.

Frilansa

Om du har någon form av specialkunnande går det att tjäna pengar på det genom att ansluta sig till olika tjänster för frilansare. Du kanske kan programmera, är duktig på fotografering eller skrivande. Du kanske är språkkunnig och kan frilansa som översättare. Det finns speciella webbsidor för frilansare och en av dem är Upwork. Konkurrensen är hård om jobben men marknadsför man sig själv och skaffar sig goda omdömen från uppdrag man utfört finns det alla möjligheter att leva på sitt intresse och sina kunskaper. Detta är en av de framkomliga vägarna för personer med efterfrågade kunskaper. Det kostar ingenting att ansluta sig till den här typen av tjänster och för många är det början på en lukrativ karriär som frilansare.

Bloggare

Att blogga kan vara en källa till inkomster. Är man aktiv och håller bloggen ständigt aktuell kan man få förfrågningar från företag som vill ha hjälp att marknadsföra deras tjänster och produkter av bloggaren. För att detta ska vara möjligt behöver man ha ett eget domännamn till sin blogg. Det kan fungera ändå men i regel efterfrågar företagen bloggar med specifika URL-domäner. Att ansluta ett domännamn till sin blogg kostar endast någon hundring per år. En aktiv blogg kan generera välkomna extrapengar och vissa kan till och med försörja sig på intäkterna från sitt bloggande. Om du nischar dig mot ett speciellt intresseområde kan du räkna med att locka annonsörer och företag inom just den aktuella nischen.

Tjäna pengar på spel

Spel online kan vara en annan inkomstkälla. Speciellt poker kan vara lukrativt för de som har vad som krävs för att lyckas med detta strategispel. Det är många som lever på sitt pokerspelande online. Har man anlag för matematik, har tålamod och disciplin har man alla möjligheter att lyckas med denna bekväma livsstil. En annan förutsättning är naturligtvis att man är road av spel. Vill man försöka sig på den här vägen till en god ekonomi är det en bra idé att läsa böcker i spelteori och pokerpsykologi, då har du ett långt försprång gentemot de flesta pokerspelarna vid casinon online. Det brukar sägas att det är 5 % av spelarna som vinner 95 % av pengarna vid pokerborden – troligtvis är det de 5 % som är pålästa.
Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked